« Επιστροφή στο lampiris-schools.gr
ΛΑΜΠΙΡΗ SUMMER CAMP

Παιδικό - Εφηβικό (7-17 ετών)

Το ιδιωτικό κολυμβητήριο Λαμπίρη προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα κολύμβησης για παιδιά και εφήβους 7-17 ετών στην Αθήνα. 

Η επαφή με το νερό είναι ωφέλιμη για κολυμβητές οποιασδήποτε ηλικίας, έχοντας σημαντική επίδραση στη σωματική, πνευματική και ψυχολογική ευεξία. Ιδιαίτερα, όμως, στην παιδική-εφηβική ηλικία, η άσκηση μέσω της κολύμβησης μπορεί να θέσει τις σωστές βάσεις για τη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης στη μετέπειτα ενήλικη ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, η άθληση στο νερό είναι μία από τις πιο ήπιες, αλλά ταυτόχρονα ευεργετικές δραστηριότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα οφέλη που αποκομίζει κάθε ηλικιακό γκρουπ είναι διαφορετικά, αλλά εξίσου ζωτικής σημασίας.

 

Οφέλη κολύμβησης για παιδιά

Τα μαθήματα κολύμβησης προσφέρουν στα παιδιά μία σειρά από πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την υγεία τους σε πολλά επίπεδα:

  • Αποτελεί μία πρώτης τάξεως αθλητική δραστηριότητα, που τα γυμνάζει, ενώ τα εκτονώνει από την κα-θημερινή ένταση.

  • Το κολύμπι τα βοηθά να αποκτούν πειθαρχεία, αφού υπακούν στους κανόνες που θέτουν οι εκπαιδευτές.

  • Η επαφή με το νερό εξασκεί το πνεύμα τους, γεμίζοντάς τα θετική ενέργεια.

 

Οφέλη κολύμβησης για εφήβους

Τα θετικά στοιχεία που μπορεί να αποκομίσει ένας έφηβος από την ενασχόλησή του με την κολύμβηση είναι ιδιαίτερης σημασίας, ειδικά εάν λάβουμε υπόψιν μας την ευαίσθητη φάση της εφηβείας.

  • Το κολύμπι μπορεί όχι μόνο να εκτονώσει τους εφήβους από την ένταση της -συνήθως- δύσκολης αυτής περιόδου, αλλά να τους απαλλάξει από το στρες του σχολείου.

  • Η άθληση στο νερό λειτουργεί εξαιρετικά ως συμπληρωματική άσκηση για άλλες αθλητικές δραστηριό-τητες, αφού τονώνει το μυϊκό σύστημα. Επιπλέον, η αερόβια άσκηση αυτού του είδους βελτιώνει την ευκαμψία του σώματος.

  • Η κολύμβηση βοηθά στον έλεγχο του βάρους, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που μαστίζει τους αφήβους της χώρας μας, σύμφωνα με ιατρικές μελέτες.

  • Η άσκηση στο νερό αυξάνει τις ενδορφίνες, επηρεάζοντας θετικά την ψυχολογία των εφήβων.

Παιδική- Εφηβική Κολύμβηση στο Κολυμβητήριο Λαμπίρη

Στο Κολυμβητήριο Λαμπίρη προσφέρονται εξειδικευμένα προγράμματα κολύμβησης για παιδιά και εφήβους ηλικίας από 7 έως 17 ετών. Με ξεχωριστά προγράμματα που απευθύνονται στις διαφορετικές ανάγκες κάθε ηλικιακού γκρουπ, οι ειδικευμένοι στη ναυαγοσωστική εκπαιδευτές μας προπονούν τους κολυμβητές, φροντίζοντας σε κάθε στιγμή για την ασφάλειά τους.

Εκτός από τους κατάλληλα καταρτισμένους προπονητές μας, οι δύο θερμαινόμενες εσωτερικές πισίνες μας με υπερσύγχρονες προδιαγραφές απολυμαίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των παιδιών σας.

 

Τι χρειάζεται για να συμμετέχω στο πρόγραμμα;

Μπορείτε να δείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, πατώντας εδώ.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Παιδικής-Εφηβικής Κολύμβησης του Κολυμβητηρίου Λαμπίρη επικοινωνόντας μαζί μας εδώ.