Το κολύμπι στην πισίνα είναι σίγουρα μία διασκεδαστική υπόθεση. Επειδή, όμως, η ασφάλεια και η υγιεινή είναι εξίσου σημαντικά στοιχεία για τη διασκέδασή μας στο νερό, υπάρχουν ορισμένα σημεία που όλοι όσοι συμμετέχουν σε μαθήματα κολύμβησης πρέπει να προσέχουν.

Είτε αφορά κολύμβηση ενηλίκων, είτε βρεφική, παιδική ή εφηβική κολύμβηση, είναι απαραίητο να προσέχουμε τα παρακάτω, όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε την πισίνα.

1. Δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στην πισίνα όσοι δεν έχουν ιατρική βεβαίωση, για να μην υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης ή ατυχήματος τόσο του ίδιου του ατόμου όσο και των λοιπών συμμετεχόντων. Επίσης, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που πάσχουν από ίωση ή άλλη μεταδοτική ασθένεια.

2. Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο ατυχήματος, πρέπει να υπάρχει ασφαλής χρονική απόσταση από το τελευταίο μας γεύμα (τουλάχιστον δύο ώρες πριν)

3. Είναι υποχρεωτικό το ντουζ με σαπούνι πριν εισέλθουμε στο νερό της πισίνας.

4. Για να συμμετέχουμε σε μαθήματα κολύμβησης, είναι σημαντικό να έχουμε φροντίσει για τον απαραίτητο εξοπλισμό κολύμβησης. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

5. Πρέπει να φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα πριν μπούμε στην πισίνα- ιδιαίτερα για τους μικρούς κολυμβητές είναι απαραίτητο να πηγαίνουν συχνά. Ακόμη, φροντίζουμε να πλένουμε τα χέρια μας μετά την τουαλέτα για τη διασφάλιση της υγιεινής.

6. Για τη διαφύλαξη της ποιότητας του νερού, απαγορεύεται η χρήση προϊόντων μακιγιάζ, αντηλιακών ή προϊόντων με λιπαρές ουσίες (π.χ. ενυδατικές κρέμες) πριν και κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νερό.

7. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο νερό με κανενός είδους φαγητό ή ποτό, για τη διατήρηση της καθαριότητας της πισίνας.

8. Το περπάτημα εκτός της πισίνας πρέπει να γίνεται απαραίτητα με αδιάβροχες σαγιονάρες για την αποφυγή ατυχημάτων.

9. Απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα τόσο στην πισίνα όσο και στον ευρύτερο χώρο του Κολυμβητηρίου.

10. Απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα εάν δεν παρευρίσκεται ο αρμόδιος εκπαιδευτής.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η ευθύνη για την τήρηση των παρακάτω κανονισμών βαρύνει τόσο το προσωπικό του κολυμβητηρίου όσο και τον ίδιο τον κολυμβητή.

Τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη διαθέτουν ένα σύγχρονο, ιδιωτικό, στεγασμένο κολυμβητήριο, όπου μπορούν να διασκεδάσουν και να αθληθούν παιδιά κάθε ηλικίας – από 6 μηνών και πάνω, καθώς και οι συνοδοί τους.

Οι πισίνες του κολυμβητηρίου Λαμπίρη αποτελούν πρότυπο, καθώς διαθέτουν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για την ασφαλή εκπαίδευση των μαθητών. Το προσωπικό μας είναι παρόν, για να διασφαλίσει την τήρηση όλων των παραπάνω κανονισμών και να σας προσφέρει την πιο ευχάριστη εμπειρία κολύμβησης!