Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τις μαμάδες που θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους σε κάποιο κολυμβητήριο για μαθήματα κολύμβησης είναι αυτό της απολύμανσης του νερού. Η επεξεργασία του νερού πισίνας είναι μία σύνθετη εφαρμογή με υψηλές απαιτήσεις, γι’αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Το σύστημα απολύμανσης που χρησιμοποιείται στις πισίνες αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού, αλλά και της υγείας των κολυμβητών. Η απολύμανση με χλώριο έχει υπάρξει για πολλά χρόνια η πιο διαδεδομένη επιλογή, τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά κολυμβητήρια.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια διάφορες μελέτες έχουν καταδείξει πως η χρήση χλωρίου δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για αυτό το σκοπό: αντίθετα, μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό-ιδίως για τα μικρά παιδιά, αφού έχει αποδειχθεί πως μπορεί να προκαλέσει από διάφορες αλλεργίες έως άσθμα. Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επαφή με το χλώριο της πισίνας μπορούν να καταστρέψουν τους παιδικούς πνεύμονες γρηγορότερα από ότι καταστρέφεται ο πνεύμονας ενός καπνιστή. Αντίθετα, η χρήση του όζοντος στην απολύμανση του νερού της πισίνας αποτελεί την πιο φιλική για τον οργανισμό μέθοδο. Αν και αποτελεί πιο δαπανηρή λύση, το όζον είναι οξειδωτικό, με ιδιότητα να “σκοτώνει” αποτελεσματικά τα μικρόβια.

Επίσης, βοηθά στην απορρόφηση δυσάρεστων οσμών, κάνοντας το περιβάλλον της πισίνας ιδανικό για απερίσπαστη διασκέδαση και άθληση. Το όζον, λοιπόν, αποτελεί την καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο καθαρισμού του νερού της πισινάς. Στο ιδιωτικό κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, έχοντας λάβει υπόψιν μας τις σχετικές μελέτες, χρησιμοποιούμε το όζον για την απολύμανση της πισίνας για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού. Ιδίως επειδή η πισίνα φιλοξενεί βρέφη και μικρά παιδιά, είναι ύψιστης σημασίας για εμάς να προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας, έτσι ώστε οι μικροί μας φίλοι να απολαμβάνουν τα μαθήματα κολύμβησης με ασφάλεια και ξενοιασιά.